TOP
Jordan - Petra 4 (main)

Οργανωμένη Εκδρομή στην Ιορδανία

Οργανωμένη Εκδρομή στην Ιορδανία

από 1270 € / άτομο
(0 Αξιολογήσεις)

Ιορδανία

Η επίσκεψη στην Ιορδανία είναι ταξίδι στον χρόνο. Η επιβλητικότητα των Ελληνιστικών, Ρωμαϊκών και Βυζαντινών της μνημείων, η Ερυθρά Θάλασσα, η Νεκρά Θάλασσα – η μεγάλη λίμνη με αλμυρό νερό και το χαμηλότερο σημείο της γης, κοντά στις ακτές της οποίας βρέθηκαν τα περίφημα χειρόγραφα της Παλαιάς Διαθήκης, το φαράγγι της Πέτρας και η Αραβική φυλή των Ναβαταίων, το εντυπωσιακό σεληνιακό τοπίο του Ουάντι Ραμ και πολλά ακόμα κρυμμένα “μυστικά”, συντελούν στο να κάνουν το ταξίδι στην Ιορδανία πλούσιο σε εικόνες και μοναδικό σε εμπειρίες!

ΑΜΜΑΝ – ΜΑΝΤΑΜΠΑ – ΟΡΟΣ ΝΕΜΠΟ – ΒΗΘΑΝΙΑ – ΓΕΡΑΣΑ – ΟΥΜ ΚΑΙΣ – ΑΤΖΛΟΥΝ – ΚΑΣΤΡΑ ΕΡΗΜΟΥ – ΟΥΜ ΑΡ-ΡΑΣΣΑΣ – ΟΥΑΝΤΙ ΡΑΜ – ΠΕΤΡΑ – ΝΕΚΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ

8 Ημέρες – Αναχωρήσεις:

 • Κάθε Κυριακή από 05 Νοεμβρίου 2023 έως 10 Δεκεμβρίου 2023
 • Τοποθεσία Αναχώρησης/Επιστροφής
  Αθήνα
 • Περιλαμβάνονται
  Φόροι Αεροδρομίων
  Ξεναγήσεις
  Ενημερωτικά Έντυπα
  Αεροπορικά Εισιτήρια
  4* Ξενοδοχείο
  5* Ξενοδοχείο
  Αρχηγός
  Ασφάλεια Αστικής & Επαγγελματικής Ευθύνης
  Διαμονή
  Εκδρομές – Περιηγήσεις
  Ημιδιατροφή
  Μεταφορά από και προς το Αεροδρόμιο
  Μεταφορά με Πούλμαν
  Φ.Π.Α.
 • Δεν περιλαμβάνεται
  Προαγορά Εισιτηρίων
  Ταξιδιωτική Ασφάλεια
  3* Ξενοδοχείο
  Ακτοπλοϊκά Εισιτήρια
  Ασφάλεια
  Ασφάλεια Tour Operator
  Βραδιά Gala και Shows
  Γυμναστήριο
  Δείπνο
  Δραστηριότητες
  Δώρο Γεύμα
  Καύσιμα
  Λιμενικά Τέλη / Φόροι
  Μεταφορά από και προς το Λιμάνι
  Ολοήμερη Κρουαζιέρα
  Πακέτο Ποτών / Αναψυκτικών
  Πισίνα
  Πλήρης Διατροφή
  Πλήρωμα
  Ποτά
  Πρωινό
  Σνακ
  Φιλοδωρήματα
  Φόρος Διαμονής

Πρόγραμμα

1

1η Ημέρα

Αθήνα – Αμμάν

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Αμμάν. Άφιξη στο αεροδρόμιο του Αμμάν. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση στα δωμάτια. Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο.
2

2η Ημέρα

Αμμάν – Κάστρα Ερήμου – Αμμάν

Μετά το πρωινό μας, αναχώρηση για τα κάστρα της ερήμου. Βρίσκονται χτισμένα στην έρημο από τις αρχές του 8ου αιώνα από τους Ομμενάδες χαλίφηδες. Επίσκεψη σε τρία από τα σημαντικότερα κάστρα (Qasr): Κharanah, Amra και Azraq. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.
3

3η Ημέρα

Αμμάν – Γέρασα – Ουμ Καΐς – Ατζλούν – Αμμάν

Αναχώρηση μετά το πρωινό για την καλύτερα διατηρημένη Ελληνορωμαϊκή πόλη στον κόσμο, την Γέρασα, την Πομπηία της Ανατολής όπως ονομάζεται από τους Ιστορικούς. Ξενάγηση στην αρχαία Αντιόχεια όπου θα θαυμάσουμε την θριαμβευτική Αψίδα, τον Ιππόδρομο, την Πύλη και την Αγορά, την αψίδα του Αδριανού, τον ναό του Δία, το Νυμφαίο, τον ναό της Αρτέμιδος και το θέατρο. Επόμενος σταθμός μας το κάστρο Ατζλούν όπου παρουσιάζεται μπροστά μας σε όλο της το μεγαλείο η Αραβοϊσλαμική αρχιτεκτονική του 12ου αιώνα. Τελευταίος σταθμός μας το Ουμ Καΐς, όπου από εκεί θα θαυμάσουμε την υπέροχη θέα προς τα υψώματα του Γκολάν. Επιστροφή στο Αμμάν. Θα ακολουθήσει δείπνο σε παραδοσιακό εστιατόριο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
4

4η Ημέρα

Αμμάν – Μάνταμπα – Όρος Νέμπο – Oυμ Αρ-Ράσσας – Αμμάν

Πρωινό και άμεση αναχώρηση για την Μάνταμπα με τα ωραία μωσαϊκά της, εκεί που βρίσκεται και ο αρχαιότερος χάρτης για την έξοδο προς την Ιερή πόλη της Ιερουσαλήμ στο δάπεδο της μονής του Αγίου Γεωργίου. Στην συνέχεια θα φθάσουμε στο όρος Νέμπο όπου κατά την παράδοση βρίσκεται ο τάφος του Μωυσή και από εκεί θα θαυμάσουμε την υπέροχη θέα του τοπίου με φόντο τον Ιορδάνη ποταμό και την Νεκρά Θάλασσα. Επόμενη στάση μας το Oυμ Αρ-Ράσσας. Η τοποθεσία έχει συσχετιστεί με τον βιβλικό οικισμό Mephaat που αναφέρεται στο Βιβλίο του Ιερεμία. Ο ρωμαϊκός στρατός χρησιμοποίησε την τοποθεσία ως στρατηγική φρουρά, αλλά αργότερα μετατράπηκε και κατοικήθηκε από χριστιανικές και ισλαμικές κοινότητες. Το 2004, η τοποθεσία εγγράφηκε ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Αμμάν. Δείπνο και διανυκτέρευση.
5

5η Ημέρα

Αμμάν (ξενάγηση πόλης) – Ουάντι Ραμ

Μετά το πρωινό μας θα ξεκινήσουμε την ξενάγηση της πόλης του Αμμάν με επίσκεψη στην Ακρόπολη του Αμμάν και το αρχαιολογικό μουσείου της πόλης. Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε οδικώς ως την έρημο του Ουάντι Ραμ. Τακτοποίηση στο κάμπ μας. Στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουμε σαφάρι (2 ώρες) στην έρημο με ειδικά διαμορφωμένα οχήματα. Επιστροφή στο κάμπ. Δείπνο και διανυκτέρευση.
6

6η Ημέρα

Ουάντι Ραμ – Πέτρα

Μετά το πρωινό, αναχώρηση για την ξενάγηση του αρχαιολογικού χώρου της Πέτρας. Η λαξεμένη στην πέτρα βράχο-πολιτεία, το θησαυροφυλάκιο. Και αν δεν υπήρχε κανείς άλλος τόπος ενδιαφέρων στην Ιορδανία, θα άξιζε με το παραπάνω να ταξιδέψεις στην χώρα αυτή, χάρη στην Πέτρα την κρυμμένη καλά μέσα στους θεόρατους βράχους, λαξεμένη πολιτεία. Στη θέα της μένεις έκθαμβος καθώς μοιάζει εξωπραγματική, λες και είναι βγαλμένη από όνειρο. Συνεχίζουμε την ξενάγησή μας επισκεπτόμενοι τον αρχαιολογικό χώρο της Πέτρας, όπου στην ευρύτερη περιοχή βρίσκονται τα ερείπια με τους εκατό ναούς, το Θησαυροφυλάκιο, τα βασιλικά ανάκτορα, τα Ρωμαϊκά θέατρα και σπίτια, το Μνημείο της Υδρίας, τον Κορινθιακό τάφο, και άλλα. Λίγο πριν την άφιξη στο ξενοδοχείο μας θα ξεναγηθούμε στην Μπέϊντα (Μικρή Πέτρα). Θα περπατήσουμε στα ηλικίας 800 ετών ερείπια της βιβλικής δομής της και θα ερευνήσουμε τα απομεινάρια της αρχαίας πόλης. Δείπνο και διανυκτέρευση.
7

7η Ημέρα

Πέτρα – Βηθανία – Νεκρά Θάλασσα

Μετά το πρωινό μας θα μεταφερθούμε οδικώς ως την Νεκρά Θάλασσα. Στη διαδρομή μας θα κάνουμε στάση στη Βηθανία, σημείο βάφτισης του Ιησού. Στη συνέχεια μεταφορά στη Νεκρά Θάλασσα για μπάνιο και χαλάρωση. Ελεύθερος χρόνος στη Νεκρά Θάλασσα. Δείπνο και διανυκτέρευση.
8

8η Ημέρα

Νεκρά Θάλασσα – Αμμάν – Αθήνα

Μετά το πρωινό μας, θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο του Αμμάν για να πάρουμε την πτήση επιστροφής μας στην Αθήνα.

Χάρτης

Ιορδανία

Η επίσκεψη στην Ιορδανία είναι ταξίδι στον χρόνο. Η επιβλητικότητα των Ελληνιστικών, Ρωμαϊκών και Βυζαντινών της μνημείων, η Ερυθρά Θάλασσα, η Νεκρά Θάλασσα – η μεγάλη λίμνη με αλμυρό νερό και το χαμηλότερο σημείο της γης, κοντά στις ακτές της οποίας βρέθηκαν τα περίφημα χειρόγραφα της Παλαιάς Διαθήκης, το φαράγγι της Πέτρας και η Αραβική φυλή των Ναβαταίων, το εντυπωσιακό σεληνιακό τοπίο του Ουάντι Ραμ και πολλά ακόμα κρυμμένα "μυστικά", συντελούν στο να κάνουν το ταξίδι στην Ιορδανία πλούσιο σε εικόνες και μοναδικό σε εμπειρίες!

Τιμοκατάλογος

 
8 ημέρες (με Ξενοδοχεία 4* & 5*)
Αναχωρήσεις: Κάθε Κυριακή από 05 Νοεμβρίου 2023 έως 10 Δεκεμβρίου 2023
8 ημέρες:
Κάθε Κυριακή από 05 Νοεμβρίου 2023
έως 10 Δεκεμβρίου 2023
Δίκλινο Μονόκλινο Παιδί 2 έως 12 χρονών*
Αμμάν
AMBASSADOR, A BOUTIQUE HOTEL 4*
(ή παρόμοιο)
1.270 €
(τιμή και για τα
4 ξενοδοχεία)
1.610 €
(τιμή και για τα
4 ξενοδοχεία)
1.020 €
(τιμή και για τα
4 ξενοδοχεία)
Πέτρα
PETRA MOON HOTEL 4*
(ή παρόμοιο)
Ουάντι Ραμ
RUM OASIS LUCURY CAMP
(ή παρόμοιο)
Νεκρά Θάλασσα
CROWN PLAZA – DEAD SEA RESORT & SPA 5*
(ή παρόμοιο)
*Η παιδική τιμή ισχύει για διαμονή ενός παιδιού (έως 11,99), στο ίδιο δωμάτιο με δύο (2) ενήλικες σε πρόσθετη κλίνη.
 
8 ημέρες (με Ξενοδοχεία 5*)
Αναχωρήσεις: Κάθε Κυριακή από 05 Νοεμβρίου 2023 έως 10 Δεκεμβρίου 2023
8 ημέρες:
Κάθε Κυριακή από 05 Νοεμβρίου 2023
έως 10 Δεκεμβρίου 2023
Δίκλινο Μονόκλινο Παιδί 2 έως 12 χρονών*
Αμμάν
MÖVENPICK HOTEL AMMAN 5*
(ή παρόμοιο)
1.300 €
(τιμή και για τα
4 ξενοδοχεία)
1.770 €
(τιμή και για τα
4 ξενοδοχεία)
1.000 €
(τιμή και για τα
4 ξενοδοχεία)
Πέτρα
MÖVENPICK NABATEAN CASTLE HOTEL 5*
(ή παρόμοιο)
Ουάντι Ραμ
RUM OASIS LUCURY CAMP
(ή παρόμοιο)
Νεκρά Θάλασσα
MÖVENPICK RESORT & SPA DEAD SEA 5*
(ή παρόμοιο)
*Η παιδική τιμή ισχύει για διαμονή ενός παιδιού (έως 11,99), στο ίδιο δωμάτιο με δύο (2) ενήλικες σε πρόσθετη κλίνη.
 

Πτήσεις με την Royal Jordanian:

 • RJ 132 / Αθήνα – Αμμάν: 13:35 (αναχώρηση) – 15:45 (άφιξη).
 • RJ 131 / Αμμάν – Αθήνα: 10:20 (αναχώρηση) – 12:50 (άφιξη).
 

Περιλαμβάνονται

 • Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ – ΑΜΜΑΝ – ΑΘΗΝΑ με την Royal Jordanian.
 • Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία κατηγορίας της επιλογής σας με ημιδιατροφή όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 • Σαφάρι στο Ουάντι Ραμ (χώρα του Λόρενς της Αραβίας).
 • Γεύματα κατά τη διάρκεια των ξεναγήσεων.
 • Είσοδοι σε μουσεία & αρχαιολογικούς χώρους.
 • Τοπικός Ελληνόφωνος ξεναγός για γκρουπ 6 ατόμων και άνω. Για συμμετοχή μικρότερη των 6 ατόμων οι ξεναγήσεις πραγματοποιούνται με τοπικούς Αγγλόφωνους ξεναγούς.
 • Όλες οι μεταφορές.
 • Βίζα Ιορδανίας.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων: 480 €.
 • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται

 • Φιλοδωρήματα: 5 € το άτομο ανά ημέρα (πληρωτέα τοπικά).
 • Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο και ότι ρητά δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα.

Σημειώσεις

 • Το πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. Το τελικό πρόγραμμα του ταξιδιού θα σας δοθεί τρεις μέρες πριν από την αναχώρησή σας.
 • H σειρά του προγράμματος δεν είναι δεσμευτική. Οι ξεναγήσεις είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν και με διαφορετική σειρά όταν οι συνθήκες το απαιτήσουν χωρίς ουδεμία παράλειψη των παραπάνω επισκέψεων.
 • Για να ταξιδέψετε θα πρέπει να έχετε διαβατήριο νέου τύπου & με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημερομηνία του ταξιδιού σας.
 • Για το ταξίδι στην Ιορδανία είναι απαραίτητη η έκδοση βίζας. Για τον λόγο αυτό παρακαλούμε όπως μας αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας τουλάχιστον 15 μέρες πριν την αναχώρηση σας. Επιπλέον θα πρέπει να έχει μία κενή σελίδα το διαβατήριό σας.
 • Οι παραπάνω τιμές είναι υπολογισμένες με την τρέχουσα ισοτιμία Ευρώ / Δολαρίου και σε περίπτωση αλλαγής ισοτιμίας θα υπάρχει και η σχετική επιβάρυνση.
 • Οι τιμές είναι υπολογισμένες βάση συμμετοχής γκρουπ 15 ατόμων. Σε περίπτωση λιγότερων συμμετοχών η τελική τιμή θα διαφοροποιηθεί.